FairWork

FairWork is een stichting die moderne slavernij in Nederland wilt voorkomen en bestrijden en de slachtoffers zichtbaar wilt maken en ondersteunen. De organisatie richt zich specifiek op mensenhandel buiten de seksindustrie, beter bekend als arbeidsuitbuiting. FairWork fungeert als een ontwikkelcentrum op het gebied van signalering en begeleiding van slachtoffers van arbeidsuitbuiting, trainingen voor professionals en campagnes.

Wat kan FairWork betekenen?

FairWork richt zich op slachtoffers van arbeidsuitbuiting die als migrant in Nederland zijn gekomen. FairWork komt onder andere met slachtoffers in contact met de hulp van cultural mediators, vrijwilligers die een brug kunnen slaan tussen het slachtoffer en de Nederlandse instanties. FairWork informeert het mogelijke slachtoffer over rechten op het gebied van werk, bescherming, schadevergoeding en achterstallig loon. FairWork biedt ook hulp bij het doen van aangifte, begeleiding bij terugkeer, het doen van meldingen bij diverse instanties en het doorverwijzen naar andere instanties.

Hoe kan ik in contact komen met Fairwork?

FairWork is telefonisch bereikbaar via 020–760 08 09. Wilt u per e-mail contact opnemen met FairWork, dan kan dat via info@fairwork.nu. Voor meer informatie over FairWork kunt u kijken op www.fairwork.nu.

Dienstenaanbod Fairwork

  • Juridische ondersteuning
  • Informatie over schadevergoeding
  • Ondersteuning bij terugkeer naar land van herkomst
  • Ambulante hulpverlening
  • Praktische ondersteuning