Meld Misdaad Anoniem

Meld Misdaad Anoniem, ofwel M., is een onafhankelijk meldpunt waar u anoniem (belangrijke) informatie kunt delen over criminaliteit en misdaden. M. is onafhankelijk en is géén onderdeel van de politie. Het meldpunt is bedoeld voor mensen die bang zijn voor de gevolgen van melden, het doen van aangifte, en alleen anoniem informatie willen geven. Denk aan klanten van prostitués, sekswerkers en (zorg)professionals.

Zo blijft u anoniem:

  • uw telefoonnummer is niet te zien;
  • uw naam wordt niet gevraagd;
  • uw gesprek wordt niet opgenomen;
  • uw IP-adres blijft onbekend;
  • u wordt niet opgeroepen in een rechtszaak.

Bij M. werkt een team van ervaren vertrouwenspersonen. De medewerker noteert de informatie en maakt een melding op. Die melding wordt doorgestuurd naar één of meer partners. Dit is bijvoorbeeld de politie. Indien het gaat om bruikbare informatie kan de M.-tip: worden toegevoegd aan een lopend onderzoek, aanleiding zijn tot het opstarten van een nieuw onderzoek, of aanleiding zijn voor het heropenen van een oude zaak.

Hoe kan ik in contact komen met Meld Misdaad Anoniem?

Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar op het telefoonnummer 0800 – 7000. Bellen kan van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 24.00 uur, en in het weekend en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Online melden? Dit is mogelijk op www.meldmisdaadanoniem.nl.